Portret video

 

„Am pictat zilnic. Și sunt în lumea creativă mai mult aproape decât oricând. Și am de spus atât de multe și mi se pare că sunt mai prolific ca oricând? Ce contează ce se întâmplă și dacă trăiești încă o zi, ai mai făcut încă o zi ceva, alea rămân. Ce crezi că nu murim? Murim. Nu mă gândesc la moarte niciodată.”

Ion Nedelcu

Vizionează portretul video realizat de Marius Tudose.

Portret video

Vernisaj Expoziție „NED- 50 de ani de carieră artistică”, Opera Națională București

Pe 6 decembrie 2021, la 100 de ani de la înființarea Operei Naționale București, în Foaierul Galben, a avut loc o întâlnire emoționantă, a publicului iubitor de artă cu opera artistului Ion Nedelcu, cunoscut în cercul de prieteni drept NED, prilejuită de împlinirea a 50 de ani de activitate de profesionist al culorilor, texturilor, formelor.
Într-un cadru festiv, elegant, vizitatori, oameni din presă și prieteni ai artistului au putut admira lucrări cu o puternică încărcătură emoțională din perioade diverse de creație ale lui NED. Vernisaj Expoziție „NED- 50 de ani de carieră artistică”, Opera Națională București

Expoziție NED50 la Opera Națională București

În perioada 6-20 Decembrie 2021, în foaierul galben al Operei Naționale București va avea loc expoziția NED50 cu lucrări de pictură semnate Ion Nedelcu. Evenimentul celebrează 50 de ani de activitate artistică de pictură și scenografie. Sunteți învitați pe 6 decembrie să luați parte la evenimentul de deschidere al expoziției, începând cu ora 17:00, în foaierul galben, Opera Naționala București, Bd. Mihail Kogălniceanu 70-72, sect. 5, București, România

 

Wine Contest Bucharest

“Între 23 şi 26 mai a.c. a avut loc cea de-a zecea ediţie a International Wine Contest Bucharest, la Biblioteca Naţională a României. Pe durata concursului, au putut fi vizionate şi trei expoziţii: „Laviu în vin roşu“ – Ion Nedelcu, „Ceramică“ – Bianca Boeroiu, „Fotografii dedicate vinului“ – printre acestea numărîndu-se şi cele după „picturile“ lui Conrad Engelhardt, din dopuri de la sticlele de vin.”

www.dilemaveche.ro/sectiune/la-singular-si-la-plural/articol/un-concurs-de-vinuri

Ion Nedelcu, cel care va înmuia în vin pensula pentru a crea

„Jocul din Ialta” are toate premisele să uimească spectatorii cu scenografia realizată live de pictorul Ion Nedelcu, cel care va înmuia în vin pensula pentru a crea – alături de actori – o poveste în care imaginarul şi realul se împletesc, dând viaţă locurilor si sentimentelor care îi leagă pe cei doi îndrăgostiţi.”

www.gandul.info/cultura/jocul-din-ialta-dramatizare-dupa-o-nuvela-de-cehov-are-premiera-la-teatrul-de-pe-lipscani-13546557

„trăsături de intenţie satirică sau umoristică

„Jocul din Ialta” are toate premisele să uimească spectatorii cu scenografia realizată live de pictorul Ion Nedelcu, cel care va înmuia în vin pensula pentru a crea – alături de actori – o poveste în care imaginarul şi realul se împletesc, dând viaţă locurilor si sentimentelor care îi leagă pe cei doi îndrăgostiţi.”

http://jurnalul.ro/cultura/arte-vizuale/malaele-pune-la-zid-un-artist-plastic-563032.html 

„In vino veritas” – „În vin este adevărul

„In vino veritas” – „În vin este adevărul”, spune un proverb latin de pe timpuri. În zilele noastre, licoarea zeilor, aşa cum îl numeau romanii, ne obligă să fim de două ori civilizaţi: mai întâi trebuie să ştim să-l facem, apoi trebuie să ştim cum să-l bem. Pentru artistul plastic Ion Nedelcu vinul înseamnă inspiraţie, creaţie şi, nu în ultimul rând, materia primă pentru realizarea operelor sale.

http://www.digi24.ro/emisiuni/bonton/picatura-cu-vin-138321