Vernisaj Expoziție „NED- 50 de ani de carieră artistică”, Opera Națională București

Pe 6 decembrie 2021, la 100 de ani de la înființarea Operei Naționale București, în Foaierul Galben, a avut loc o întâlnire emoționantă, a publicului iubitor de artă cu opera artistului Ion Nedelcu, cunoscut în cercul de prieteni drept NED, prilejuită de împlinirea a 50 de ani de activitate de profesionist al culorilor, texturilor, formelor.
Într-un cadru festiv, elegant, vizitatori, oameni din presă și prieteni ai artistului au putut admira lucrări cu o puternică încărcătură emoțională din perioade diverse de creație ale lui NED.

Zeci de lucrări tumultuoase prezintă cu sinceritate și transparență universul interior și tehnica inconfundabilă artei acestui împătimit de viață, de oameni, de locurile Olteniei natale, Ion Ned Nedelcu. Cu siguranță, după ce vizitezi o astfel de expoziție nu mai ești același, adaugi cu viteză amețitoare trăiri incredibile, care au putere de revelație.
Cei prezenți s-au putut bucura la vernisaj de un recital marca Adrian Naidin și de o prezentare de zile mari făcută de compozitorul Liviu Prossi, prieteni personali ai sărbătoritului. Filmul-portret și decorul video create de artistul vizual Marius Tudose, au întregit atmosfera electrizantă, inefabilă a serii.
I-am remarcat în public pe criticul de film Irina Margareta Nistor, actorii Adrian Păduraru, Răzvan Popa, Andrei Duban, handbalistul de talie mondială Cornel Durău, jurnalista Gianina Corondan, Directorul General al Spitalului Colentina, medicul urolog Victor Cauni, balerina Alexia Anderson, pictorița Mihaela Constantin. Tabloul de familie creat ad-hoc a fost întregit de prieteni din copilăria artistului, mentori, studenți, iubitori de artă și admiratori ai lui NED.

Absolvent al Institutului de Arte Plastice Nicolae Grigorescu București în anul 1975 la secția de scenografie de film și televiziune, Ion Nedelcu este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, al Uniunii Cineaștilor din România și al Societății Artiștilor Plastici Californieni.

Expoziția este deschisă publicului larg în perioada 6 decembrie – 20 decembrie 2021, la Opera Naţională București. Accesul la expoziție se realizează pe timpul zilei și la spectacolele din repertoriu sau în cadrul tururilor ghidate. Pentru programare tur ghidat este necesar să trimiteți un mail la bilete@operanb.ro
Sponsor oficial: Enel România
Sponsori: Aqua Carpatica, EURO Insol
Parteneri: Sansha
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Forbes România, RFI România, Romantic FM, Radio Seven, Radio Itsy Bitsy, România TV, Zile și Nopți, Agerpres, Spot Media, Ziarul Metropolis, News București, Marea Dragoste, Leviathan, Ordinea Zilei, București Business, Reușita.ro, Revista Timpul, 9am.ro., Kudika, Garbo, Ballet Magazine, Mediatrust, a7tv